Тодор Янчев също присъства на пресконференцията на ЦСКА преди началото на сезона. Димитър Пенев реши да избере Янчев да отговаря на въпросите на журналистите, тъй като е капитан на отбора.

„Имахме доста време да се подготвим, изиграхме доста контроли в Холандия, както и тук в България, така че мисля, че сме придобили добра практика. Със спечелването на Суперкупата показахме, че сме във форма и ще се борим отново за титлата”, заяви Янчев.

„Мисля, че всички вече преодоляхме това, ккоето се случи. Примирихме се, че няма да играем в Европа. Колкото и да съжаляваме за жребия, който изтеглиха Левски, няма как да променим нещата”

„Аз на този етап съм футболист на ЦСКА, питайте ръководството, те могат да ви кажат, дали ще ме продават. Пожелавам успех на новите футболисти в отбора, но те тепърва трябва да се доказват, че ръководството не е сгрешило с тяхното привличане.

Що се отнася до напусналите футболисти и дали това ще отслаби състава, Янчев отговори:

„Много доказали се имена в българския футбол ни напуснаха, но ако работим съвестно можем да защитим титлата, но нека да бъдем реалисти и да не изпадаме в еуфория след спечелването на първата купа за сезона. Мисля, че няма да ни бият като магарета, знам за кои думи става въпрос и имате предвид, но не желая да ги коментирам. Ние ще си гледаме в нашия двор, пък каквото стане”, допълни опорният халф.