Дори Валенсия не успя да победи Локомотив София от началото на предсезонната подготовка на тима. Приятелската среща, която бе играна в Холандия завърши при нулево равенство.

Момчетата на Стефан Грозданов успяха да се противопоставят на своя именит съперник, а защитата на тима почти не даде шанс на звездите на „прилепите” да се развихрят.

Това е второ равенство от началото на предсезонната подготовка за Локомотив София, като до момента столичани нямат допусната загуба.

Най-интересният момент през първата част бе уловената дузпа на Давид Вия от страна на стража на българите Урош Голубович. В 43-та минута Диан Дончев фаулира Давид Вия, чиято посока бе хваната от вратаря на железничарите.

Преди това в 26-та минута Димо Атанасов стреля от границата на наказателното поле, но вратарят Мора улови топката.

През цялото време момчетата на Стефан Грозданов се държаха почти равностойно на своя именит съперник. Въпреки че звездата на Валенсия Давид Вия бе един от най-активните футболисти през първата част на двубоя нападателят не показа качества, с които да успее да заблуди българите, за да отбележи за своя тим.

И през второто полувреме железничарите продължиха да се държат на ниво, въпреки многото смени, които предприеха и двамата старши треньори.

Валенсия имаше възможност за гол в началото на тази част, но влезлият като резерва Арисменди пропусна да открие резултата. След това дойдоха няколко добри минути за Локо Сф. В 62-та минута Добрев отправи силен шут към вратата на „прилепите”, но резервният вратар Хилдебранд се разтегна и отрази удара.

Четири минути по-късно след центриране в наказателното поле, Мориентес стигна до топката и стреля, но отново Голубович спаси своите.

В 86-та минута Албелда бе изгонен от съдията. Футболистът получи втори жълт картон и съответно червен. На неговото място обаче в игра се появи Лильо, който доигра мача.

Следващата контрола за тима на Стефан Грозданов по време на лагера им в Германия е срещу Хераклес на 28 юли.