Великите моменти във футбола заслужават достойно признание и награди. С изумителния си гол срещу Лудогорец, когато пое топката зад центъра и елиминира 6 съперникови футболисти, колумбиецът Данило Асприля накара медии и специалисти да сравняват попадението му с тези на гении като Марадона и Меси. Логично в рамките на няколко дни асът на „оранжевите“ спечели всички възможни индивидуални отличия и разбира се аплодисментите на публиката на стадиона и пред телевизионния екран, която рядко има шанса да се наслаждава на подобни шедьоври по родните терени.

Швейцарска марка за часовници награди Асприля за майсторството му на стилна церемония в Ловеч. Представителите на швейцарската марка, която е и официален дистрибутор е английския гранд Челси, и на която се радват Жозе Моуриньо, Еден Азар и компания, са останали много впечатлени от виртузния слалом на крилото срещу разградчани и реши да го изненада с лимитирано издание на свой модел от колекцията „Timepieces”.

Данило Асприля

източник: pfclitex.com

“Пожелаваме  на  Данило  Асприля  да  вкара  още  много  такива  голове за  в  бъдеще, не само в  България,  но и във  Висшата  лига  на Англия.  А  защо  не  и  с  екипа  на Челси? Истинско богатство за всяко първенство е да има футболисти като него, които да радват феновете по трибуните”, споделиха представителите на компанията у нас Георги Радулов и Пламен Митев, пред официалния сайт на Литекс.

Самият  футболист  заяви,  че  е  благодарен  на  Бог  и  на  всичките  си  съотборници  и  че най-важното за него е бил успехът за отбора на старта на първенството. Асприля сподели, че посвещава попадението си на уругвайската легенда Алсиде Гиджа, който почина миналата седмица. Оказа се, че крилото на Литекс е бил много добър приятел с футболиста, останал в историята с победния гол за “урусите” на Маракана пред 200 000 зрители на финала на Мондиала през 1950г. Двамата са се запознали по време на престоя на Данило в уругвайския Рампла Хуниорс и Гиджа често му е гостувал в дома и го подкрепял.

Данило Асприля

източник: pfclitex.com