Локомотив София продължава да разширява географията на евентуалните си нови попълнения през тази зима. Поредният екзотичен футболист, който ще пристигне днес на проби, е от островната карибска държава Тринидад и Тобаго. Проверка на Гонг установи, че най-вероятно става дума за нападателя Джума Кларънс, като от Локомотив нито потвърдиха, нито отрекоха името му.

Веднага след пристигането си в отбора сънародникът на известния голаджия на Манчестър Юнайтед от близкото минало Дуайт Йорк ще бъде тестван в контролата с Млада Болеслав днес от 15 ч.

Кларънс е роден на 17 март 1989 година и за последно е играл във втородивизионния турски клуб Хаджеттепе. След като в края на миналия сезон този отбор изпада в трета дивизия, играчът напуска в посока родината си и до момента е без отбор. През януари той пристига отново в Турция, за да си търси нов тим сред многото отбори на подготовка в Анталия.

Джума Кларънс е младежки национал на своята страна. През 2009 година на шампионата на планетата до 20 години в Египет той бележи гол на Италия при загубата с 1:2. Той е висок 188 сантиметра.

В момента на проби в Локомотив София са още трима чужденци – малийците Диара и Тонгара и сенегалецът Моди. От тях с най-много шансове да бъде привлечен е 190-сантиметровият Сюлейман Диара.

С договори в Локомотив София са американецът Джемал Джонсън и мароканецът Юсеф Идриси, като и двамата притежават също паспорти от ЕС. По-рано на проби в отбора бяха още един сенегалец и един бразилец, но те бяха отпратени.

Локомотив търси трескаво централен нападател, като днешната проверка срещу Млада Болеслав може да се окаже решителна за избора на железничарите. До този момент те нямат играчи извън ЕС, така че имат правото да привлекат трима от страни извън общността.