Славия победи с 2:1 Сливен на стадион „Хаджи Димитър” в мача от 21-ия кръг от А група. Така „оранжевите” паднаха за втори път като домакин под ръководството на Дуци Симонович. Това е и трето поредно поражение за сливналии.

„Белите” пък записаха втори пореден успех и се изкачиха на 6-то място във временното класиране с актив от 35 точки, като изместиха Черно море. „Воеводите” пък останаха на 12-та позиция с 21 точки.

За гостите точни бяха Жуниньо (17’) и Галин Иванов (35’), а за домакините Диян Христов (45’) отбеляза почетното попадение.

Гостите от София поведоха още в 17-та минута, когато след изпълнение на фаул от Галин Иванов топката отиде в бразилския нападател на "белите" Жозе Ногейра Жуниор, който от воле изпрати топката в мрежата на Тодор Тодоров.

В 35-та минута отборът на Славия стигна до втори гол, отново след статично положение - при пряк свободен удар от около 30 метра топката бе подадена триково на Галин Иванов и той със силен удар направи 2:0.

В самия край на полувремето централният нападател на домакините Диян Христов след изпълнение на корнер намали на 1:2.

През второто полувреме домакините на няколко пъти бяха близко до изравняването, но френският вратар на „белите” Райс Мболи имаше отлични изяви, а в 76-та минута и напречната греда „спаси” столичани.