Още един нов африканец пристигна за проби в Локомотив София. След като тестовете на малийците Сюлейман Диара и Мустафа Торанга бяха планирани, изненадващо тази вечер към отбора се присъедини и сенегалецът Папа Моди.

В късния следобед мениджърът Фернан Колибали разговаря с ръководството на Локомотив София с молбата да изпробват и въпросният футболист.

В първоначалните разговори с българския клуб ставало дума и за играч на поста дефанзивен халф, но в последствие железничарите настояли да пробват само двамата нападатели.

Сенегалецът Папа Моди обаче на своя глава взел полета до Анталия и сюрпризира своя мениджър с появата си на летището тук. След като ръководството на Локомотив се съгласи и този футболист да бъде изпробван, 23-годишният дефанзивен полузащитник пристигна тази вечер в хотел „Аркадия”.

В същото време малийците Диара и Тонгара направиха първата си тренировка с Локомотив София. В утрешната контрола със Спартак Търнава от 15 часа треньорът Диан Петков възнамерява да изпробва двамата малийци в игра за едно полувреме, а сенегалецът за 20-ина минути.