Босненският централен нападател Мирза Мешич твърдо напуска Локомотив Сф, научи Гонг. Раздялата става по желание и на двете страни, след като нито клубът остана доволен от неговите изяви, нито пък играчът бе очарован от ситуацията в „Надежда“.

Другият чужденец в тима – швейцаро-турчинът Байкал, обаче трябва да се яви на първата тренировка на отбора, която е насрочена за 11 януари от 10 часа.

Все още няма никаква яснота относно футболистите, които ще заместят напусналите дванайсет. По информация на Гонг в полезрението на Локо Сф първоначално е имало широк кръг от 48 имена, който в по-тесния си вариант се свежда минимум до 6-7. Засега са водени само предварителни разговори с евентуалните нови попълнения. Чака се окончателната зелена светлина пред спортно-техническия щаб, която трябва да дойде от президента Николай Гигов.

Както вече съобщихме, непосредствено преди Нова година с благословията на премиера Бойко Борисов стана ясно, че Локомотив Сф ще може да се върне да играе на своя стадион в „Надежда“. Всички останали въпроси, свързани със селекцията и организацията, обаче предстоят да бъдат решавани.