Левски спря каръшката серия срещу Локомотив София, като се наложи с 3:1 в последен мач от втория кръг на А група. По този начин „сините” започнаха обещаващо новия сезон, с две победи над столични съперници, след като биха и ЦСКА във „вечното” дерби. Хеттрик за Левски реализира новият голмайстор на тима Гара Дембеле.

Първото полувреме не блесна с особени футболни достойнства, като имаше доста нарушения, а играта се развиваше между двете наказателни полета.

Първото по-добро положение бе в полза на Локомотив, като Дерек Асамоа затрудни Георги Петков с удар от границата на пеналта, но опитният страж се справи. Последваха няколко ситуации пред Боян Пейков, но и Левски не бе особено концентриран в завършващата фаза. След като пропиля едно изгодно положение, Гара Дембеле в крайна сметка успокои трибуните, като се разписа секунди преди края на първото полувреме.

Във втората минута на продължението, след двойно подаване между Тасевски и Гара Дембеле, македонецът изведе нападателя в пеналта, и той от 10 метра бе точен с левия крак.

След почивката Димитър Васев стартира със смените, и вкара в игра Романов и Караджинов в рамките на 15-тина минути. Това промени особено ситуацията на терена, и отново по-интересните атаки бяха дело на Левски.

В 71-та минута „сините” претендираха за дузпа, когато пас към Тасевски в пеналта се спря в ръката на бранител на Локомотив, но Стефан Спасов не отсъди нищо, а повторенията не дадоха добро потвърждение. Три минути по-късно все пак Левски стигна до втори гол, отново дело на Дембеле. Центриране в наказателното поле на Локомотив стигна до Тасевски, той свали топката, и Дембеле от границата на вратарското поле шутира мощно за 2:0.

В 78-та минута, при доста по-неясни обстоятелства от първата ситуация за дузпа, Стефан Спасов даде такава в полза на Левски, за задържане на Мюлдер от страна на Лахчев. Под скандиранията на публиката, зад топката застана Гара Дембеле, и оформи своя хеттрик.

Младият нападател на Локомотив Преслав Йорданов успя да отбележи почетното попадение в 81-та минута, малко след като се бе появил в игра. Той шутира от границата на пеналта, топката се отклони в Бензукан и излъга Георги Петков, за да влезе във вратата за крайното 3:1.

Левски е единственият отбор с две победи от началото на сезона в А група, и е лидер с 6 точки в актива си. Локомотив има три точки, и е десети.