Руският Локомотив Москва се оказа петият отбор, който победи шампиона на Бнългария Лудогорец по време на подготовката в Испания. Московчани спечелиха с 3:1 като българският тим успя да стигне до изравняване, но до нищо повече в мача.

Лудогорец стартира добре двубоя, но след няколко грешки в защитата Локомотив стигна до гол в 28-а минута, когато реферът отсъди дузпа, реализирана от Самедов.

През второто полувреме Марселиньо направи страхотно двойно подаване със Светослав Дяков и изравни резултата. Точно в момента, в който българите като че ли овладяваха срещата, Павлюченко с финес реализира втория гол, а Майкон довърши шампионите с попадение в 66-а минута. До края на мача Лудогорец имаше шанс за още едно попадение, но Дяков и Безяк пропуснаха.

И Локо Москва победи Лудогорец

източник: Gong.bg

Многото контузените футболисти принудиха Ивайло Петев да заложи на Любомир Гулдан като дефанзивен полузащитник. Руският тим бе с 6 промени в състава, с който загуби преди десетина дни от Левски. Срещата пък бе наблюдавана от помощник треньора на националния отбор Давид Родригес.

Двубоят в Марбея започна с равностойна игра и никакви голови положения в първите 20 минути на мача.

И Локо Москва победи Лудогорец

източник: Gong.bg

В 22-а минута Светльо Дяков вкара топката във вратата на Локомотив, но преди това при паса на Витиня топката бе излязла в аут. В тези минути сериозни проблеми за отбраната на Лудогорец създаване нападателят на руския тим Н'Дойе. В 25-а минута мощният таран проби през центъра и подаде към Торбински, който от границата на наказателното поле стреля в напречната греда, а след това Н'Дойе не успя да вкара при добавката.

В 28-а минута Локомотив получи дузпа, след като Н'Дойе проби отдясно и подаде към Торбински, който пък намери Майкон, чийто удар бе спасен от голлинията от Гулдан, но бранителят бе играл с ръка и така се стигна до 11-метровия удар. Зад топката застана Саша Семедов, който излъга Владо Стоянов и вкара за 1:0.

На почивката Иван Стоянов влезе на мястото на Димо Бакалов, а след подновяването на играта Лудогорец започна много по-добре и заслужено стигна до изравняване. В 54-а минута Марселиньо направи страхотно двойно подаване със Светльо Дяков и излезе очи в очи с Гилерме, след което с много техничен удар чукна топката над вратаря.

В 60-а минута обаче Локомотив отново поведе. Павлюченко бе оставен абсолютно сам в наказателното поле, получи пас от Глушаков и с техничен удар вкара за 2:1.

6 минути по-късно московчани стигнаха и до трети гол. След центриране от корнер, Майкон засече с глава и реализира за крайното 3:1.

В последните минути Лудогорец създаде няколко добри атаки, при които Дяков и Безяк направиха пропуски. Страхотен удар на Глушаков пък удари напречната греда, а това бе последното интересно действие в мача.

Съставът на Лудогорец: Стоянов, Кайсара, Барт (70' Мантула), Моци, Витиня, Гулдан, Дяков, Иванов (72' Александров), Бакалов (46' Стоянов), Марселиньо (67' Ернандес), Безяк.

И Локо Москва победи Лудогорец

източник: Gong.bg

И Локо Москва победи Лудогорец

източник: Gong.bg