Литекс не успя да се възползва от грешката на Локомотив София, и също записа само равенство, 1:1 като гост на Славия, в 24-я кръг на А група. Лидерът в първенството остана на четири точки пред основния си конкурент за титлата, преди директния сблъсък в неделя в Ловеч.

На стадиона в „Овча Купел” двата състава не направиха особено атрактивен двубой на мокрия терен, и логично се разделиха с по един гол и по една точка. Голяма част от действията се развиваха пред наказателните полета, но головите положения се брояха на пръсти. Славия игра много добре през първото полувреме, и заслужено поведе в резултата, но след почивката Литекс успя да се съвземе и да намери изравнително положение. И двата отбора като че ли се задоволиха с точката в последните 10-15 минути от срещата, макар да имаха шансове да стигнат и до повече.

Славия откри резултата в 31-та минута, след извеждащ пас към Жуниор, който от аутлинията върна топката към границата на точката на дузпата и оттам Дани Пеев отбеляза. Литекс опита да натисне в края на полувремето, но първо Йордан Петков изчисти удар на Светослав Тодоров от опразнената от Мболи врата, а след това стражът спаси шут на Ивелин Попов.

Второто полувреме стартира с две интересни ситуации. В 48-та минута Литекс претендираше за игра с ръка на Александър Томаш в пеналта, но реферът не я видя. В 54-та Жуниор прати за втори път топката в мрежата зад Родриго Галато, но бе в положение на засада.

Натискът на Литекс се материализира в 62-та минута, когато арбитърът Ивайло Стоянов даде дузпа, за нарушение на Ренет срещу Светослав Тодоров. Опитният нападател сам изпълни от бялата точка за изравнителното попадение – 1:1. Последваха десетина по-добри минути за „оранжевите”, но Мболи бе на мястото си и запази хикса. В 71-та минута Галато също бе с основна заслуга равенството да се съхрани, като спаси след чудесна атака на Галин Иванов.

Оттук до края двамата треньори прибягнаха до смени, които обаче промениха твърде малко и отборите на терена по-скоро се задоволиха с подялбата на точките, отколкото търсеха успеха.