Локомотив (Пловдив) е на път да остане само с един реален кандидат-купувач в лицето на Левент Назифоглу, след като днес стана ясно, че пловдивският бизнесмен Здравко Линкин почти сигурно се е отказал от намерението си да инвестира в клуба. Собственикът на една от най-големите фирми за PVC и алуминиева дограма все още дори не е провел среща Емил Наков и както изглежда не бърза да го направи.

Тези действия и Линкин и липсата на всякаква официална позиция от негова страна означават, че едва ли намеренията му спрямо Локомотив са сериозни и ще се осъществят. Освен това според запознати тези дни бизнесменът заминава на почивка в чужбина и едва ли му е до „чернобелия” клуб. Вчера от борбата вече се отказаха и семейство Маринови, които издържат аматьорския Брестник.

Така на практика турският бизнесмен Левент Назифоглу остава единствения мераклия да закупи клуба, като липсват реални алтернативи на неговата кандидатура. Сделка обаче евентуално ще има чак в понеделник. До тогава от Италия трябва да се завърне Таня Тасева, която Назифоглу не желае да пренебрегва независимо от факта, че Наков на документи е единствен собственик на клуба.

Феновете на Локомотив трябва да излязат с окончателна позиция относно възможността бившият вратар на Галатасарай да стане президент на отбора.