След мача на Левски с чешкия Будейовице най-сериозна се оказа контузията на Георги Сърмов. Вчера Станимир Стоилов го замени принудително на полувремето, след като чешки футболист блъсна Сърмов и той се сблъска с вратаря Цветан Димитров.

 

Днес Сърмов и доктор Филипов бяха в клиниката в Агия Напа където му бяха направени рентгенови снимки. Те показват, че няма увреждане на целостта на удареното ребро и няма спукване.

 

Ръгването в ребрата е много болезнено и всяко движение на Сърмов довежда до болки в контузеното място, а дишането му също е затруднено. Сърмов пропуска следващите тренировки и двубои на „сините”. Лекарският екип на тима във всички мерки за бързо възстановяване на поредния контузен в отбора.

 

Юношата Радко Мутафчийски, който се контузи на мача с Динамо Киев, утре ще бъде върнат в София. До това решение стигнаха старши треньорът Станимир Стоилов и лекарите на отбора, след като отока на глезена на младока не спада.

 

Освен Сърмов и Мутафчийски в лазараета са Мариан Огнянов и Виктор Генев. Стоилов се надява Генев евентуално, ако не е сериозно контузен да вземе участие в мача утре срещу румънския Оцелул. Освен тях трайно контузени са Вагнер и Бензукан, които тренират по специални програми. Така общата бройка на тези, които Стоилов не може да използва заради контузии набъбна на шест футболисти. Шестима са извън Кипър, които няма да могат да играят в следващия мач на Левски.

 

Липсата на достатъчно футболисти принуди Станимир Стоилов да използва пресдиректора Сашо Касабов в тактическите упражнения по време на заниманията днес.