И двамата братя Домусчиеви да станат почетни граждани на Разград – ще обсъждат следващата седмица общинските съветници от Разград. Спортни и икономически са аргументите на два Инициативни комитета с ръководител пенсионирания учител по физкултура Здравко Душков и на групата съветници от БСП. За 6 години фирмата на Кирил и Георги Домусчиеви – „Биовет” - е направила инвестиции за 14 милиона лева и вече е най-големият работодател в общината. Преди година и половина двамата братя стартираха и футболния проект „Лудогорец”, през това време от тим от „В”-група отборът стана есенен първенец в „А”-група. Продължават инвестициите както в развитието на мъжкия тим, така и на Детско-юношеската школа, и на спортните бази.

На заседания на постоянните комисии към Общинския съвет следващата седмица ще бъдат обсъдени номинациите на братя Домусчиеви, а на сесия ще бъдат гласувани на 24 януари.

Призът „Почетен гражданин на Разград” се връчва всяка година на 28 януари – Празникът на Разград. За да бъде връчена наградата, не е необходимо номинираният да е роден в Разград, получават я хора с принос в развитието на региона в областта на образованието, науката, спорта, културата и гражданското общество. Сред носителите й са руският княз Дондуков-Корсаков, кметицата на френския град-побратим на Разград Шалон ан Шампан Жаклин Прието, ръководителят на експедицията „Еверест-84” Аврам Аврамов, баскетболният треньор Симеон Варчев, цигуларката Ваня Миланова и десетки други, свързали по различен начин съдбата си с Разград хора.