Ботев Пловдив стана поредният отбор, който безпроблемно се справи със съпротивата на Дражевата чета от Черноморец. Така наречените бургазлии измъчиха „канарчетата” цяло първо полувреме, като не им позволиха да стигнат до попадение. С пропуски се отличиха Урумов, Аврамов и Видолов, като в герой за Черноморец се превърна Ахмед Белбер. Срещата се игра в Пловдив, на стадион „Христо Ботев”.

Силите на бургазлии обаче стигнаха само до 51-та минута, когато инкасираха първия гол. След колективна грешка в защитата, Емил Урумов бе най-съобразителен в наказателното поле, и отбеляза за 1:0 в полза на Ботев. Само 4 минути по-късно той се разписа и за 2:0, след центриране отдясно на Йордан Минев.

Крайното 3:0 за „канарчетата” оформи Георги Аврамов в 75-та минута. Той с летящ плонж с глава насочи топката към вратата, кълбото рикошира в крака на Атанас Стоилов и влезе в мрежата.

Феновете на Ботев посрещнаха радушно дебюта на бразилеца Маноел Петерсон, който се появи на терена в 63-та минута. Той се запомни с няколко много добри отигравания, като дори негов гол бе отменен заради засада.

Седем минути преди края на мача контузия получи халфът на Ботев Краси Кръстев, и „канарчетата” доиграха срещата с 10 човека, тъй като вече бяха извършили всичките си смени.