„Като всеки българин очаквам Литекс да продължи напред в турнира за Купата на УЕФА, въпреки че ще бъде трудно!”, сподели за Гонг бившият защитник на ловчанлии и Хамбургер Петър Хубчев. „Първоначалните ми впечатления дават предимство на германците, но във футбола няма невъзможни неща!”, добави бранителят от златното ни футболно поколение.

„За мен Хамбургер продължава да е сред петте най-традиционни отбори в Германия. Миналата година имаха много големи проблеми, но с идването на холандеца Хууб Стевенс нещата се стабилизираха. Това е тим с 10 национални състезатели. Мисля, че тази година бившият ми отбор е от силните отбори в Бундеслигата.”, каза бившият помощник треньор в националния на България.

„Според мен Хууб Стевенс залага изключително на дисциплината. Миналата година имаше проблеми от тактическо естество най-вече с двамата крайни защитници – Тимоти Атуба и Ги Демел, които между другото са много добри футболисти. Като повечето африканци и те имаха проблеми с дисциплината, но тази година нещата се оправиха. В Хамбургер са и четирима холандски национали, така че спокойно можем да кажем, че стилът на тима е холандски”, разкри впечатленията си от немския тим Хубчев.

На въпрос, какъв съвет би дал на добрия си приятел Ферарио Спасов, как да се противопостави на отбора от северния германски град железният бранител от Пеневата чета заяви: „Аз не мога да си позволя да му давам съвети. Сигурен съм, че в Ловеч разполагат с повече и с по-прясна информация от мен. Но не само срещу Ха Ес Фау, но и срещу всеки немски тим, не трябва да се плашим. Сигурен съм, германците играят на границите на позволеното, много твърдо. Трябва да се влиза здраво в единоборствата. Ако си помислим, че те са дошли само да ритат наистина ще имаме проблеми!”, допълни бившият наставник на Славия.

„Имам много добри спомени и от Ловеч, и от Хамбург, но за съжаление са далеч в миналото. Имам добри впечатления и от двата отбора, и от двата града!”, завърши Хубси.