Старши треньорът на Берое Петър Хубчев сподели на първата си пресконференция за новия сезон, че в отбора могат да дойдат нови футболисти, но първоначално само на проби.

„Новият сезон със сигурност ще бъде по-труден. Трябва да покажем по-сериозно отношение и да бъдем по-добре подготвени. Ще ни бъде два пъти по-трудно, защото трябва да задържим позиции, които извоювахме, а е много по-трудно да отстояваш нещо, което си спечелил“, заяви Хубчев.

"Всички знаем колко трудно беше. Аз лично мисля, че е два пъти по-трудно да се задържим или да подобрим тези неща. Всички вече ще ни взимат по-сериозно. Трябва да бъдем още по-подготвени. Това е първата и последната цел."

„Времето за подготовка е по-кратко, за което поемаме този определен риск. Времето до първия мач не е както на мен ми се иска - по-кратко е, но това е. Имахме две възможности за избор след последния мач - или да започнем по-рано или на 17, да поемем определен риск. С оглед на състоянието на отбора след последния мач, в което беше отбора решихме да започнем днес. Смея да кажа, че всички дадоха това, на което са способни миналия полусезон."

„Ще привличаме футболисти само когато ги видим на живо в няколко тренировки. По имена, по CV, по видеоматериали няма да привлечем футболисти. На този етап няма привлечен нов футболист нов. Имаме уговорки, имаме разговори с няколко български футболисти и няколко чужденци. Трябва да изберем. За разлика от миналия трансферен прозорец ще търсим сега на конкретни постове хора, които по наши виждания и преценки трябва да са по-добри от момчетата, които ние имаме, за да подобрим нещо.Миналия трансферен прозорец се опитахме да направим една група от около 20-22 човека.Сега мисля, че я имаме тази група. Личното ми желание е всички до един, които са в Берое да са здрави.“

„Имаме разговори с чуждестранни и български футболисти, които ще дойдат на проби“, допълни специалистът.