Спортният директор на Берое Стара Загора Петър Хубчев коментира изминалия пролетен полусезон, като сподели че клубът вече е получил оферта за звездата си Давид Каядо, но предложената сума е твърде ниска. Хубчев говори пред новия клубен сайт на Берое - www.Beroe1916.com.

Г-н Хубчев, Вие сте спортно-технически директор на Берое Стара Загора. Каква е Вашата оценка за приключилия пролетен полусезон и класирането на Берое на 10-то място във Виктория футболно първенство?

Момчетата дадоха необходимото от себе си и представянето бе по-стабилно от есента. В предпоследния мач с Ботев Враца имаше отпускане и може би умора. Занапред искам себераздаване до край.

Какво е планувано за лятната подготовка?

Отборът се събира отново на 27 юни. Ще проведем медицински прегледи и няколко тренировки в Стара Загора. Първият лагер ще бъде от 1 до 13 юли в Смолян. След това на 18 юли заминаваме за Словения, където ще бъдем до 1 август. Там сме планували да проведем 4-5 контроли, от които очакваме две със силни противници. Така че се надявам на една силна лятна подготовка за очертаващия се здрав шампионат.

На кои постове трябват нови попълнения?

Тук треньорите имат думата за решение, ние като ръководство сме длъжни да се съобразим с тях и по възможност да изпълним исканията им. Първото ново попълнение вече е факт – това е португалецът Алберто Лоузейро, който идва от кипърския Арис Лимасол и играе като дефанзивен халф.

Има ли реална оферта към момента за Давид Каядо?

Оферти има, но са далеч от реалната цена за този футболист. Около Давид Каядо се вдига голям шум и има много спекулации, но трябва да се знае, че който играе за Берое ще защитава зелено-бялата фланелка с чест и достойнство, заради верните фенове на отбора.

Как виждате визията на отбора за предстоящото първенство?

Берое е един боеспособен, здрав и силен отбор. Разчитам, че момчетата ще се раздават до край, независимо дали играят контроли или официални мачове. Трябва да имат също сериозно отношение и манталитет на победители.

Приоритет ли е Детско-юношеската школа и как виждате развитието й?

Моментното състояние на Детско–юношеската школа е незадоволително. Трябва да се обръща сериозно внимание, както на мъжете, така и на децата в школата. Изграждащият се в момента модерен изкуствен терен ще бъде предимно за нуждите на школата. Имаме идея за ново общежитие за ДЮШ, която се надяваме да реализираме.

Кога се очаква да бъде готов официалният терен на стадион Берое?

Плановете на изпълнителите са това да стане до началото на шампионата, тоест до 11 август, тази година. С темповете, с които работят, ме карат да съм оптимист, че теренът може да е готов и по-рано.

Другите терени и бази ще се ремонтират ли?

Да. В момента се изгражда изцяло нов изкуствен терен, който ще е най-модерният в България. Прави се и тренировъчен терен, който ще е с естествена трева, издържаща на по-голямо натоварване и интензитет на тренировките. Двете съоръжения трябва да са готови до началото на първенството.

Какви са прогнозите Ви за Европейското първенство?

Трудно е да се даде прогноза за това силно Европейско първенство. Очакват ни интересни мачове.