Централният нападател на Левски Жоро Христов не крие, че е голям приятел със Сашо Александров. Двамата делят една стая по време на лагера в Каварна. Въпреки разликата в годините двамата постоянно са заедно. „Познавам Сашо откакто се помня. Живеехме на 20 метра един от друг в Пловдив. Комшии сме”, сподели Христов в интервю за Гонг.

Голмайсторът добави в шеговит тон: „Взел съм го под крилото си. Така той ще свикне по-бързо и лесно с обстановката. Шегувам се, той е много добър футболист и няма никакви проблеми. Сашо е голям професионалист и ще ни помогне. Умее добре да подава топката, разбира се същото важи и за Дарко Тасевски. Тази конкуренция ще ни е от голяма полза. Със Сашо сме имали един и същ треньор, като малки”, продължи Жоро Христов пред Гонг.

„С Георги Иванов не сме говорили за номер 9 специално. Изключвам шегите в отбора, които се породиха от тази тема. Този номер е голяма отговорност. Мисля, че ще се справя. Преди два-три дни казах, че в Левски всяка фланелка тежи. Ако ми дадат деветката, няма да я откажа. След време ще си покаже колко тежи. Може пък да не е чак толкова тежка”, заяви още Георги Христов.

„Не мога да говоря за качествата на новия ни нападател Миро Антонов. Все пак сме тренирали само веднъж с топка. След като е стигнал до тук, значи е добър футболист. В Левски не идват всякакви играчи”, отговори таранът на „сините” от София.

„Ние мечтаем не по-малко от феновете да станем първи. На мнение съм, че с футболистите, които Левски притежава обратът може да стане. През миналия полусезон не показахме това, което се очаква от нас. Това важи и за мен. Трябва да гледаме малко по-положително на нещата. Спомням си, че през миналата година нещата бяха по подобен начин. Накрая станахме шампиони. Плюенето по нас беше излишно”, отсече Гошо Христов.

Нападателят каза, че е нормално на този етап тренировките и натоварванията да бъдат здрави, но не се оплаква от изискванията на мениджъра Георги Иванов.