Новият футболист на Славия Георги Христов бе любезен да отговори на въпросите на Гонг, след като направи първата си тренировка с екипа на белите. Христов призна, че е подписал с тима от „Овча купел” за периода от три години и е изключително щастлив от този факт.

„Първата тренировка мина повече от перфектно, момчетата са много готини, а и аз се познавам с почти всички и мисля, че няма да имам никакви проблеми. Доволен съм от факта, че отново ще имам възможност да работя с Емил Велев, защото съм запознат с неговата работа и знам, че всеки получава равен шанс за изява, всичко друго си зависи от самия футболист. С Емил Велев станах шампион и вкарвах много голове надявам се и сега да бележа много и това една от главните причини да приема предложението на Славия”, сподели Христов.

„Чаках своята възможност да бележа и в Левски, но така и не ми бе дадена такава и затова по-добре да играеш редовно, отколкото да се биеш в гърдите, че си в Левски, а да не играеш. Това не си е работа”, добави нападателят на Славия.

„Сигурен съм, че не съм направил крачка назад с този трансфер. За мен това са отживелици, Левски и ЦСКА – да, това са двата гранда, но няма значение къде играеш, ако го правиш добре. Пътят към чужбина ти е отворен от всеки клуб в България.”

„Не се сърдя на никого в Левски. Така са преценили треньорите, така са постъпили, но като че ли Ясен Петров ми прочете последната страница от приказката Левски за мен. Той е добър треньор вижда се и от резултатите в момента, но за мен той не видя хубавите ми страни, а може би и не искаше да ги види. Пожелавам успех на всички в Левски, в мачовете в Лига Европа да се представят добре”, добави още Христов.

„Не мисля за Славия като за трамплин към отбор в чужбина. Всички около мен ми казват, че е по-добре при белите, защото ръководството лесно продава, но аз не мисля за това сега. Защо да не спечеля нещо със Славия, тук има млади футболисти с характер, което ще е плюс за отбора”, завърши бившият играч на Левски.