Футболистите на Ботев Пд Георги Христов и Георги Какалов са на мнение, че „канарчетата” имат да си връщат на вечния съперник Локомотив за загубата с 0:4 от есента. Това споделиха те тази сутрин в програмата Дарик кафе в Пловдив.

„Настроението в съблекалнята е приповдигнато. В това дерби формата не е толкова важна, колкото мобилизацията, а тя при нас е на ниво. Очаква ни тежък мач, но трябва да се реваншираме за загубата на Лаута, най-вече заради феновете,” казаха вкупом адашите.

Двамата имат здравословни проблеми и докато настинката на голмайстора на първенството отшумява, то проблемите в глезена на Какалов все още не са отминали и той остава под въпрос.

Намиращите се в чудесна форма нападатели споделиха, че не мислят за трансфери на този етап и са съсредоточени изцяло върху изявите си с „жълто-черната” фланелка. Според тях самите най-добрият вариант е Ботев да гони високи цели в първенството и те да продължат да играят на стадион „Христо Ботев”.

Георги Христов призна, че основна роля за възхода на „канарчетата” има Тенчо Тенев. Г-н Тенев ни накара да повярваме във възможностите си. Той умее да мобилизира отбора си за всеки един двубой, а това е много важно”, бяха думите на Христов.