Президентът на Ботев Пд Димитър Христолов заяви днес, че неговия отбор за първи път отива смело да гостува на Локомотив с ясната цел да спечели мача. Христолов припомни, че до сега при гостуванията на Лаута неговия отбор винаги е бил считан за аутсайдер, но в момента не е така. „Усещам, че сега нещата са коренно различни от предишни гостувания срещу Локомотив” коментира Христолов.

Босът каза още, че неговите футболисти сами ще си определят бонусите, които ще получат, ако спечелят трите точки в събота. „Опитахме вече тази система и виждам, че дава резултати” коментира Христолов.

Старши треньорът на „канарчетата” Светослав Гърков реши да изведе изведе днес отбора от Пловдив. „Жълто-черните” тренираха в пловдивско село, за да не нарушат тревното покритие на терена.

От щаба на Ботев разкриха, че се очаква сериозна промяна в подхода за дербито в събота. Отборът ще бъде на стадион „Локомотив” час и половина преди двубоя и ще използва съблекалнята за гости. До сега „жълто-черните” пристигаха на стадиона директно по екипи 45 минути преди мача и излизаха направо за загрявка. Преди няколко години обаче тази тактика изигра лоша шега, като съблекалнята на „канарчетата” на стадион „Христо Ботев” бе обрана, докато на Лаута течеше дербито.