Димитър Христолов ще затъне здраво в калта, ако сделката за продажбата на Ботев пропадне, показа проучване на Гонг. Причината е, че всички договори на новите футболисти и спортно-технически щаб са подписани именно от Христолов. Проблемът обаче е, че контрактите са за суми от порядъка на 4-6000 евро на играч. Освен това футболистите са поискали всички доходи да се декларират. Това означава, че вече са започнали да текат осигуровки на тези суми, което е страхотен удар по Христолов, който е закъсал здраво. Освен футболистите в това число се включват треньори и шефове. Заплатата на Малу Мпасинкату например е малко над 8000 лева.

При тази ситуация Христолов няма друг избор освен да продаде отбора. Ако това не стане спокойно, футболистите могат да разтрогнат договорите си и освен това да търсят парите си именно от Христолов. Дължимата сумата, която би се натрупала до зимата от 16-17 нови футболисти, може да се окаже около 500000 лева, който дълг вероятно ще е непосилен за Христолов.

Самите чужденци са спокойни за възнагражденията си, тъй като са сигурни, че без проблеми ще осъдят Димитър Христолов, ако не си получат парите.