Президентът на Ботев Пд Димитър Христолов заяви, че ще сезира ФИФА и УЕФА, ако БФС не вземе отношение около заформилия се скандал с футболиста Георги Какалов. Вчера скандалният нападател избяга от Ботев и направи две тренировки с втородивизионния отбор на Сливен. Играчът обаче има действащ професионален договор с „канарчетата”, а започването на тренировки с друг клуб е наказуемо според наредбите.

„Това вече е престъпление. С никой няма да преговарям за Какалов. Той е футболист на Ботев,” избесня Димитър Христолов. „Искам оставката на целия Изпълком, начело с Михайлов, щом се допускат подобни работи,” каза гневно той.

В същото време от Сливен потвърдиха, че Какалов вече е провел две тренировки с тях вчера след обед и днес сутринта. „Какалов дойде да тренира при нас по собствено желание. Знаем, че има договор с Ботев и е предупреден, но аз не мога да го спра,” коментира изпълнителният директор на Сливен Георги Кирилов.

Изненадващо шефът на втородивизионния клуб призна, че Какалов тренира с отбора, въпреки че с това потвърждава нарушението на нормативните документи. „Какалов се познава с нашия треньор Драголюб Симонович-Дуци още от Литекс и дойде при него,” допълни още Кирилов. Той заяви, че тепърва ще се водят преговори между двете ръководства, въпреки че Христолов заяви категорично, че това няма да се случи.

Договорът на скандалния футболист с „канарчетата” е до 2009 година и го грози сериозно наказание, ако БФС спази наредбите си. „Ако сме в нормална държава и Какалов, и Сливен ще изгорят жестоко, но в България точно този отбор може и да се размине. На всички е ясно защо,” коментираха футболни специалисти от Пловдив.