Тенчо Тенев е сигурният нов старши треньор на Ботев Пловдив. Преди около половин час специалистът окончателно се договори с президента на канарчетата Димитрър Христолов. Още от днес Тенев ще води тренировката на отбора.

„Официално мога да обявя Тенчо Тенев за нова треньор на Ботев. С него ще подпишем договор за две години и половина, който ще влезе в сила след Нова година”, коментира Христолов.

На първо време Тенев ще се води главен мениджър в клуба, тъй като до заседание на Арбитражната комисия има действащ договор с Марица.

Все още не е ясно как ще се решат нещата този уикенд, тъй като Марица играе петък, а Ботев в събота. Със сигурност обаче Тенев ще води „канарчетата” в двубоя с Черно море, като заяви че едва ли ще може да съчетае и мача на Марица.

В същото време Христолов обяви, че Светослав Гърков ще продължи работата си в клуба като кондиционен треньор. Това ще стане след кратка почивка, която Христолов му е дал. Екипът с който ще работи Тенчо Тенев в Ботев няма да се промени като негови помощници ще бъдат Кирил Андонов и Антим Пехливанов, а треньор на вратарите Димитър Вичев.