В 10:30 часа в Етрополе бе открита нова футболна спортна зала, оборудвана с модерна настилка - изкуствена трева, най-високо качества. В нея ще се готвят децата от академията на Христо Стоичков.

Залата бе открита от министърът на образованието и науката Даниел Вълчев и от футболната легенда Христо Стоичков.

На събитието присъстваха президентът на ПФЛ Валентин Михов, кметът на oбщина Етрополе инж. Богомил Георгиев, Емил Костадинов, испанската легенда Хосе Мария Бакеро. Обслужен бе молебен за спортни успехи и здраве.

Стоичков и вицепремиерът, по стар български обичай, бяха посрещнати от момичета с носии с питка и сол. Стоичков от своя страна подари на министър Вълчев фланелка на националния отбор с номер 8 с името Христо Стоичков. Бакеро също получи такъв сувенир. Вълчев и Михов подариха по 10-тина топки на футболната академия на Стоичков.

„Позволихме си да донесем десетина топки. С г-н Михов не се синхронизирахме и той донесе малко топки. Топките в крайна сметка никога не са излишни. Малко двусмислено прозвуча, но каквото и да значи това то е вярно”, каза Вълчев, при което залата избухна в смях.

„Най-напред искам да благодаря на г-н Вълчев, тъй като поканата, която му бяхме отправили от доста време, я прие с голям жест. Може би един от малкото министри, който е загрижен за спорта. Искам пак да изкажа благодарностите си към него, тъй като направи всичко възможно да се осъществи този проект, свързан с бъдещето на нашите деца. Този проект е свързан с евросубсидии. Децата ще могат да се занимават не само с футбол, и с други спортове”, започна Христо Стоичков пред журналистите.

„Европарите няма да влезнат в моя джоб. Всичко, което сме направили досега, сме го направили с наши средства. Нито съм искал пари от държавата, нито искам. Европрограмата обаче е свързана със бъдещето и развитието на спорта.

Имаме проекти за Плевен, за Пловдив по същата схема. И в други градове сме сондирали за такива проекти. Не искам политическа подкрепа от никой. Аз съм приятел с министър Вълчев. Да се надяваме, че ще се върнат спортните паралелки.

Сметки не правя, не знам колко ще излезе издръжката на децата. Имам да осигуря много неща. Екипът, с който работим заедно не е от вчера. От 10 години работя с него.

99,99 процента третата ми школа в Испания вече е готова. Само да се върна, отново в Барселона.

Аз не живея в България, не ме интересуват политически борби. Това, че имам приятели в политиката, не означава нищо.

Времето ще покаже, кой е най-добрият футболист на Барселона и кой е най-добрият отбор. Засега не може да са гадае. В крайна сметка настоящият тим още нищо не е спечелил. Но върви добре, има само една загуба.

Бакеро е поредният от Дриймтима, който ми идва на гости. Йохан също идва миналата година, очаквам Субисарета.”