Бившият президент на Нефтохимик Христо Порточанов заяви, че случващото се в клуба през последните месеци е срам за Бургас. В интервю за burgas.topnovini.bg той добави, че каквато и лоша дума да използва като определение за ситуацията в отбора, ще бъде съвсем меродавна.

„Не знам коя дума да употребя за случващото се в Нефтохимик. Каквото и лошо нещо да кажа, ще бъде меродавно. Това е срам за Бургас и за клуба. Не мога да кажа защо така се получава, Николай Филипов да отговаря”, коментира Порточанов.

Бившият член на футболния Изпълком за пореден път нападна настоящия президент на БФС Борислав Михайлов, като заяви, че той не правел друго, освен да се напива. Порточанов разкри още, че не възнамерява да се кандидатира за шеф на футболния съюз, а ще подкрепи кандидатурата на Христо Стоичков. За финал той се закани, че в най-скоро време Боби Михайлов ще го заболи главата.

„Предложението Борислав Михайлов да се яви на детектор на лъжата все още е в сила, не е отпаднало. Доколкото знам, той не е направил нищо по въпроса. Освен да се напива, той друго не прави. Ще закарам детектор на самия конгрес”, закани се Порточанов.

„Аз няма да се кандидатирам за президент на БФС, Ицо Стоичков ще бъде кандидат. Но все още няма насрочена дата за нов конгрес. Преди това трябва да има изпълнителен комитет и той трябва да насрочи дата за конгреса. Боби още не ни е събрал на заседание. От 12-и юли на практика този футболен съюз е нелегитимен и няма право да работи. Сега Боби Михайлов се забавлява, но ще го заболи главата в най-скоро време”, каза още бившият член на футболния Изпълком.