Христо Порточанов потвърди, че ще се кандидатира за президентския пост в БФС. Той добави, че на 14 февруари няма да има Конгрес, а съдът ще насрочи нова дата.

„Ще се кандидатирам за президент на БФС, но на Конгреса насрочен от съда, а не на този, който е насрочен от нелегитимен орган. Очаквам съда да насрочи Конгрес до 2-3 месеца“, сподели Порточанов в предаването „Преди Банята“ по ТВ7.

„Ще предложа добри неща и добър състав. Нямам намерение да участвам в Конгреса, който е незаконен. Той е свикан от незаконен орган. Софийски градски съд също каза, че този орган е незаконен. Считам, че на 14 февруари няма да има Конгрес“, добави Порточанов.

„Питайте Боби Михайлов защо не проведе Конгреса през ноември миналата година. Ако трябва да бъде коректен и точен, аз бях човекът, който направи Борислав Михайлов президент на БФС. Той си помисли, че стои над закона.“

„Конгресът трябваше да стане още на 12-и юли 2013 година, когато решението влезе в сила. Борислав Михайлов се направи, че го вали дъжд. Затова исках през октомври съдът да обяви своето решение. В най-скоро време съдът ще се произнесе и за дата на Конгреса.“

„За мен е доказано, че никога не дрънкам глупости. Решенията на съда са доказателства, че аз не дрънкам глупости. Естествено, че аз ще оспорвам решенията взети на Конгреса на 14 февруари, ако такъв се проведе. Аз нямам притеснения, че ще седна на една маса с Борислав Михайлов. Най-вероятно той ще се чувства неудобно. Ако Борислав Михайлов искаше да има диалог с мен, можеше да го направи много пъти. Още повече след решението на Върховния съд, който каза, че решенията на БФС, които са взети са незаконни. Хората не са доволни. Те не искат да чуят за Борислав Михайлов. Хората са отвратени от поведението му. Моята информация е, че УЕФА разследва 100 мача от А група от последните години. Не случайно се говори затова, че Борислав Михайлов е взел 750 хиляди лева от телевизионните права и е играл точен резултат за мача с Албания. И да иска да управлява. Това е безсрамие. Той е неморален човек. Стига толкова. Аз не правя никога нищо напук. Мисля, че мога да предложа справедливост. Има правила, които трябва да се спазват. Най-вероятно преди 14 февруари съдът ще обяви новата дата за Изпълком. Съдът им казва, че не могат да провеждат конгрес на 14 февруари“, каза още Христо Порточанов.