До дни в Стара Загора ще бъде регистрирано акционерно дружество, което на практика ще осигури съществуването на ПФК Берое. Твърде вероятно е в дружеството основен дял да има един от най-крупните бизнесмени в България Христо Ковачки. Това стана ясно на днешната среща между представители на старозагорския бизнес, областния управител Мария Нейкова, кмета на община Стара Загора проф. Светлин Станчев и журналисти.

Срещата бе организирана по идея на г-жа Нейкова. Тя оглави и инициативна група, която да работи за решаването на проблемите на ПФК Берое. В инициативната група членуват общо пет човека.

Учредители на акционерното дружество ще бъде сдружението на ветераните на Берое и фенклуба на отбора, а минималният капитал е 50 хиляди лева, които вече са осигурени. Следващата стъпка е свързана с увеличаването на капитала до примерната сума от 5 млн. лева. Според адвокат Дамян Георгиев необходимият бюджет за провеждането на един футболен сезон на Берое е 1 200 000 лева.

Повечето старозагорски бизнесмени, присъствали на срещата, изразиха готовност да подпомогнат тима, а някои от тях обявиха и конкретни суми, които са готови да преведат. Според бизнесмена Антон Андронов един най-крупните предприемачи в България Христо Ковачки е готов да купи до 50 процента, но не повече от акциите на бъдещото акционерно дружество. Г-н Ковачки няма намерение да става мажоритарен собственик, допълни Андронов.

Междувременно, днес футболистите на Берое изиграха последната си контрола от подготовката си за пролетния полусезон. В Албеназелените” завършиха наравно 0:0 с шуменския Волов. По-късно от тима бяха освободени, дошлите на проби, Янко Ангелов и македонския нападател Ивица Лазарев.