Титулярният вратар на Монтана Христо Иванов е пред трансфер в Ботев (Пд), научи Gong.bg.

Роденият в Плевен футболист игра при „жълто-черните” през календарната 2012 г., когато помогна на „канарчетата” да се завърнат в елита. През сезон 2011/2012 и 2012/2013 Иванов пази в общо 20 мача за Ботев.

След предстоящото напускане на поляка Адам Стаховяк и възможната раздяла с Михаил Иванов, на Коматево търсят опитен вратар, който да застане под рамката през новия сезон.

Така 33-годишният Христо Иванов, който допринесе за влизането на Монтана в „А” група през тази пролет, се превръща в отлична опция за треньора Петър Пенчев. Още повече, че преговорите на „канарчетата” с няколко други вратари вече се провалиха – младокът Димитър Евтимов от Нотингам Форест предпочита да остане на Острова, а бившият страж на Левски Пламен Илиев пое към румънския Ботошани.

Христо Иванов е юноша на Спартак (Плевен), като впоследствие играе за отборите на Видима-Раковски, Локомотив (Мездра) и Монтана. През зимата на 2012 г. той е привлечен във вторидивизионния по това време Ботев (Пд), като само за един полусезон става несменяем титуляр в състава на Костадин Видолов, играе и в побдния бараж за влизане в „А” група срещу Спортист (Своге). През последните 2 сезона отново пази на вратата на Монтана, с който отново изживя радостта от изкачването в елита.