„От Станимир Стоилов останах с много приятни впечатления”, заяви специално за Гонг новото попълнение на Литекс Христо Янев. „Вече говорихме няколко пъти. Залага на директните разговори с играчите, което много ме радва”, добави бившият футболист на Берое, ЦСКА и френския Гренобъл.

„За момента всичко е нормално. Вече тренирах сутринта с новите си съотборници. Подписът е просто една формалност. Вече спокойно можете да ме броите за футболист на Литекс”, сподели крилото.

„Тук се държи много на добрия футбол. Ако покажем добър футбол, мисля, че ще постигнем целите, които гоним. Тук се разчита на всички – без значение млади или опитни. Ако играем добър футбол, много отбори ще имат неприятности с нас” , категоричен бе Янев.

„Във Франция следях, какво се случва в българския футбол, гледах доста мачове. Оттук-нататък ще трупам по-пресни впечатления. С Ивайло Петков съм играл заедно в националния отбор, а с голяма част от останалите момчета се познаваме добре. Иначе атмосферата в отбора е нормална, като за първа тренировка. Всички ме приеха много добре и мисля, че няма да имам проблеми в бъдеще”, разкри новият играч на Литекс.

„Имаше още няколко български отбора, които искаха да ме вземат. Но от Литекс бяха най-настоятелни в разговорите с мен. Дълго време поддържахме контакт. Всичко това доведе до този трансфер. Прецених, че за мен ще е добре да се върна в България. Все пак ще играя в евротурнирите и в отбор решен да постигне нещо голямо този сезон. Това беше главното, което ме доведе тук”, каза още Христо Янев.

„Не съжалявам за нищо по време на престоя си във Франция. За мен той бе много полезен. Натрупах опит, видях как е на Запад. Оттук-нататък единственото нещо, което искам е да бъда здрав. Да покажа футбола, който искам да покажа и който знам, че мога да покажа. Всичко останало е въпрос на време, тренировки и форма”, завърши бившият национал.