Главният мениджър на Локомотив Пловдив Христо Бонев даде специално интервю за Гонг след края на подготовката на отбора в турския курорт Анталия.

- Г-н Бонев, как оценявате подготовката, която проведе Локомотив Пловдив?

- Трябва да информирам нашите привърженици и собственици, че в Анталия беше свършена доста сериозна и професионална работа от всички, които бяхме в групата за подготовката преди подновяването на шампионата. Искам да изразя и лично собственото си мнение от изключително голямата дисциплина на самите футболисти и професионалното отношение на треньорите. От много години провеждам и присъствам на различни подготовки, но ми направи силно впечатление отношенията между футболисти, ръководители и треньори. Отлични отношения и отлични резултати.

- Какво да очакваме през втория полусезон от отбора?

- Ние трябва да сме оптимисти. Отборът ни се състои от млади състезатели. Има голяма конкуренция и всеки се бори професионално да спечели място в титулярната единадесеторка. Моят оптимизъм се подклажда от професионалната работа, която върши Ясен Петров. Изключително компетентен млад треньор, който показва много съвременни познания на най-великата игра в света. Горд съм, че именно аз помогнах да бъде привлечен в треньорския щаб на Локомотив. Очаквам и от него, и от всички, които сме около отбора да задоволим големите изисквания на нашите привърженици. Още следващия сезон нашия отбор ще има сили да се бори за трите призови места.

- Откроиха се два основни момента по време на подготовката – добра защита, на трудно се вкарват голове. Това ли са силните и съответно слабите места в отбора?

- Силната страна на отбора е колектива. Това са момчета, които имат ясни цели, които се преследват през цялото време. Трудно вкарваме, но имайки предвид качествата на Сакалиев, Въндев и Даксон мисля, че ще дойде момент, в който ще се отпушат и ще започнат да бележат голове. Радостното е, че смяната на тактическия план по време на игра е нещо ново в нашия отбор и то е благодарение на Ясен Петров. Промяната на ритъма на игра никога не се е виждал в действията на Локомотив, но сега се прави по перфектен начин и това ще е голямата изненада за нашите съперници.

- Да очакваме ли бразилецът Том да стане футболист на Локомотив?

- Моето мнение съвпада с това на Ясен Петров. Имаме позитивно мнение за него. Това не е Роналдо или Роналдиньо, но е бразилец, който стои технически добре, работлив на терена, добър характер. Младостта е от значение за нас, тъй като не можем да вземем футболист от световна класа, защото не ни подхожда. Дали Том ще бъде привлечен обаче зависи от нашите собственици, които трябва да преценят трансфера, защото който дава парите, поръчва музиката.