Един от най-добрите чужденци в състава на Черно море Марк Клок се надява да е направил достатъчно добро впечатление на селекционерите на различните национални отбори в родината си с изявите си през изминалия сезон. Той триумфира с Купата на България, но засега не е в плановете нито на мъжкия, нито на младежкия национален тим. 

Според него, нивото в родния футбол не отстъпва много на холандския елит и според него участващите тук "лалета" заслужават възможност да играят за родината си при младежите или мъжете. 

"В България базите могат да бъдат сравнени с тези на холандските отбори от втора дивизия. Мнозина си мислят сигурно, че на българите не им пука за футбола, но е точно обратното. И затова ме учудва, че никой от холандските треньори не обръща внимание на нашите момчета тук."

"Това не се отнася само за мен, вижте Върджил Мисиджан от Лудогорец. Той игра в Шампионската лига срещу Реал Мадрид и вече спечели две титли на страната тук. И все още не получава шанс."

"А да речем някакъв си Жан-Пол Бьотиус, който търка пейката във Фейенорд, е повикан. Нека момчето не се обижда, но Мисиджан е класи над него. И нито той, нито аз, сме повикани дори за младежкия национален отбор. Аз обаче чакам и се надявам."

"Много съм учуден, че селекционерите на националните ни отбори не гледат в по-малките първенства. Нивото в България не отстъпва по нищо на елита на Холандия", сподели Клок пред Voetbal International.