Очакванията за голям интерес на привържениците към юбилея на Миньор се оправдаха напълно.

Над хиляда привърженици дойдоха на градския стадион, за да споделят емоциите на участниците във футболния турнир, посветен на 90-годишнината.

Шест отбора взеха участие в надпреварата. Привържениците сформираха три отбора - на Централния фенклуб, Кракра и Тева бойс. Два отбора имаше Минна компания - на работниците и на охраната.

Ръководството на клуба беше представено в своята селекция на най-високо ниво - собственикът Никифор Вангелов, президентът Петър Петров, изп. директор Георги Славчев и члена на Съвета на директорите Огнян Зарев, шеф на Минна компания.

С хеттрик в един мач се отличи Никифор Вангелов при победата на Ръководството над Тева бойс с 5:1. Най-драматичният двубой беше между шефовете на Миньор и феновете от Кракра. В редовното време мачът завърши 0:0, а след изпълнение на 19 дузпи Кракра заслужено спечели.

Емоциите от стадиона се пренесоха в центъра на града на концерта пред Двореца на културата. Над три хиляди перничани пяха и танцуваха със суперзвездата Миро и рапъра Мишо Шамара.

Финалният химн „За Миньоро” накара всички да запеят името на любимия клуб. Играчите и старши треньорът Антон Велков също се качиха на сцената.

Развълнуваният собственик Никифор Вангелов обеща финансова стабилност за отбора и пожела на присъстващите да се съберат отново за още по-голям празник след десетилетие за отбелязване на сто годишнината на „Миньор”.