Завърналият се от Англия младежки национал Николай Димитров заяви за Гонг, че се надява да смени клубната принадлежност в следващите седмици. Крилото на Левски се прибра в София по-рано от официалната информация публикувана в сайта на „сините”. Николай Димитров бе посрещнат само от Гонг.

„Чувствам се супер, от една страна заради мястото, от което се връщам. Радвам се, че се прибирам на родна земя”, каза непосредствено след пристигането си в България талантът Димитров.

„Лично аз с Арсен Венгер вчера не съм говорил. Тези неща ги направи мениджърът, който беше с мен - Трайко Соколов. Мнението е положително и чакам, какво ще се случи до края на януари. Двата клуба трябва да се разберат помежду си”, отбеляза Николай Димитров.

„Не вярвам да има млад футболист, който да е бил в Арсенал и да не се е чувствал, като у дома си. Обстановката там те кара да дадеш всичко от себе си. Всичко е направено така, че да мислиш само за футбол. Надявам се крайното решение на Арсенал да е в моя полза”, продължи видимо щастливият футболист на Левски.

„Всички в Арсенал освен добри футболисти са и много толерантни към околните. Това ме впечатли много. Там не важи на колко години си, а колко можеш да играеш”, сподели за Гонг обещаващото крило.

„Няма да съм разочарован, ако нещата не се получат. Нещата, които видях в Арсенал ще са ми полезни. Надявам се да не останат само един скъп спомен. Прекараното време в Арсенал беше прекрасно. Знаех, че има интерес от английски, но не знаех, кой е, когато разбрах, че е Арсенал останах очарован”, допълни Ники Димитров.

„Не бях изненадан от това, което видях. Базата и всичко друго беше страхотно. Най-много приказка имах с Клиши, Уолкът, Туре и Адебайор. Тези хора са големи шегаджии, по време на тренировките само се веселят”, разкри Димитров.

„Един от администраторите ми каза, че съм на късмет, защото Арсенал биха и за Купата. Много футболисти са тренирали по два месеца и не са стигали до „Емирейтс”, а на мен ми се случи на първото занимание”, спомена още Хичо.

Николай Димитров бе посрещнат от най-близките. На летището в София го чакаше приятелката му и баща му.