Президентът на Левски Тодор Батков отговори на въпроси за селекцията на журналистите по време на посещението си в лагера на „сините” в Линдабрун.

- Приключила ли е на този етап селекцията или все още търсите дефанзивен халф и вратар?

- Търсим. Трябва да вземем вратар задължително, след това което се случи с Божидар Митрев. Вероятно няма да картотекираме Шакиб за есенния дял, защото му предстои дълго възстановяване. Дай Боже всичко да е успешно. Няма да имаме проблеми с неевропейските паспорти.

- Готов ли е Левски за битката в Шампионската лига?

- Не е готов все още, но се надявам да бъде такъв. Все пак едни се чудят как да си вземат лиценза, а ние каним втория в Германия. Тогава ще представим отбора за новия сезон и ще стане ясно и видно доколко сме готови. Аз се опитвам да бъда реалист. Горе-долу сме на същото положение като преди две години. Миналата година бях прекален оптимист и вижте как Господ ни наказа. Тази година за жалост и изходната ни позиция не е толкова добра и не сме поставени. Няма лошо да изиграем два хубави мача срещу именит европейски отбор, а не с Хайдук Кула. След това ще се пробваме в УЕФА. Лошо няма.

- Преди малко споменахте за контролата с Вердер. Тя се явява бенефис за Даниел Боримиров.

- Да. Надявам се да дойдат много хора на стадиона въпреки отпускарския сезон. Надявам се феновете да отдадат заслуженото на един от големите футболисти на Левски, а сега вече ръководител.

- Да не би той да е търсеният дефанзивен халф?

(Смее се). Аз мисля, че и Сърмов и Гаджев пасват много добре към отбора, но схемата ни на игра е такава, че в повечето мачове ще трябва да играем с двама дефанзивни халфа. Виждате, че Лъчо Балтанов е използван повече като десен бек, така че ни трябва още един футболист за полузащитата.

- Това ли беше основният проблем на отбора преди време?

- Няма значение какъв е бил проблемът. Гледаме напред. Не мога да не съм много разочарован от тези 16 точки разлика, но това е. Надявам се, че няма да се повтори.

- Може ли новият Левски да постигне успехите на този отпреди две-три години?

- Защо да не може? Мисля, че е способен.

- Какво е положението с Николай Димитров? Той твърдо ли остава в Левски?

- Той си е наш футболист. Имаше интерес към него и продължава да има такъв, но общо взето остава. Той не поиска да отиде в съседна държава, макар че е близо до родния му дом. Аз съм длъжен да се съобразя с мнението му.

- Гарантирате ли, че по-малко от месец преди старта на първенството и евротурнирите Левски е обезпечен финансово?

- Разбира се. Винаги е било така. И преди като представлявах Чорни и бях вицепрезидент и сега. Опитвам се да съм реалист. Приключихме двата обекта, които строяхме. Платили сме си и никому нищо не дължим.