Мартин Камбуров отбеляза своя хеттрик при класическата победа на Локомотив Пловдив срещу Видима Раковски. „Железничарите” се наложиха с категоричното 3:0 като гост в срещата от 14-я кръг на А група.

И трите попадения бяха дело на нападателя на пловдивчани, благодарение на които възпитаниците на Ясен Петров се поздравиха с 6-та си победа от началото на сезона.

Още в 17-та минута главният рефер на двубоя – Ангел Ангелов, посочи бялата точка след нарушение извършено срещу Йошев. С изпълнението на дузпата се нае Мартин Камбуров, който бе точен за 1:0.

Гостите от Пловдив си осигуриха преднина от два гола още преди почивката. В 36-та минута след добра атака за Локо Пд Стойко Сакалиев стреля към вратата на домакините, стражът на Видима изби акробатично, но топката попадна в краката на Камбуров, който я прати в опразнената врата. По подобен начин падна и последното попадение. 

Веднага след повторната поява на двата отбора на терена, бе оформен и крайният резултат. След силен шут на Сакалиев, вратарят Иванов изби, но кълбото стигна до Камбуров, който направи резултата класически и оформи своя хеттрик в двубоя.

В последните 20 минути домакините се опитаха да наложат натиск и да стигнат поне до почетно попадение, но до такова не се стигна. Дори в 81-та футболистите на Локо Пд бяха на път да стигнат до четвърти гол, но Камбуров не успя да преодолее стража на Видима Раковски.

Така след класическия успех играчите на Ясен Петров се изкачиха на 7-то място във временното класиране на А група с 21 точки в актива си, докато Видима е на незавидната последна позиция с едва 8 точки.