Левски победи с категоричното 4:2 Марек в среща от осмия кръг на А група след отлична игра и настроение в тима на Станимир Стоилов. Валери Домовчийски се разписа с хеттрик и напомни за себе си, ден след като навърши 21-я си рожден ден. С едно попадение се отличи Димитър Телкийски.

След успеха над гостите от Дупница шампионите на България се изкачиха на първото място във временното класиране, ден преди срещата си от този кръг да изиграе вечният съперник на "сините" – ЦСКА.

Футболистите на Станимир Стоилов демонстрираха класа и желание за победа, като за настроението на Националния стадион „Васил Левски” до някаква степен допринесоха феновете по трибуните, които имаха специална хореография с пукане на червени балони.

Повечето от попаденията паднаха през първото полувреме на срещата, за която характерна бе откритата игра и за двата тима. "Сините" показаха много изобретателни отигравания в нападение и освен че вкараха 3 пъти до почивката, пропиляха още няколко изгодни положения. Гостите от Дупница от своя страна се възползваха от липсата на синхрон в определени моменти демонстрирана от синята отбрана, за да стигнат до попадения.

21-годишният нападател на Валери Домовчийски изведе на два пъти своя отбор напред в резултата. Още в 4-та минута след много добра атака на шампионите преминала през Тасевски и Николай Димитров Валери Домовчийски вкара от непосредствена близост. Само шест минути след това обаче се стигна до изравнителен гол. При центриране в наказателното поле на Левски и грешка в "синята" отбрана бившият играч на ЦСКА Евгени Йорданов стреля между краката на Митрев за 1:1.

В 14-та минута Димитър Телкийски вкара от пряк свободен удар, а след още три се стигна до ново равенство - 2:2. Милан Павлович преодоля Бензукан като мушна топката между краката му, след което красиво я заби в мрежата на Левски.

В 31-та Валери Домовчийски отново блесна за „сините”. Бардон асистира за втория гол на младия футболист, който реализира от непосредствена близост.

При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивка. След повторната поява на играчите на терена „сините” продължиха да диктуват темпото и стила на игра и така се стигна закономерно до 60-та минута, в която след отлично центриране на Димитър Телкийски отдясно, 21-годишната звезда на Левски оформи своя хеттрик.

До края на мача момчетата на Станимир Стоилов можеха да увеличат преднината си, но в крайна сметка последният съдийски сигнал дойде при резултат 4:2. Така шампионите заемат първо място в таблицата с 19 точки, преди обаче да бъдат изиграни всички срещи от кръга. Марек е 11-ти с 8 точки.