„През седмицата, която мина се подготвяхме пълноценно, но все още не сме в напълно окомплектован състав по различни причини. Но все пак ние сме длъжни да се представим достойно”, заяви за Гонг старши треньорът на Черноморец Димитър Димитров преди гостуването на неговия тим на стадион „Българска армия” на ЦСКА. Мачът е в събота от 20 часа.

„ЦСКА са един от фаворитите в шампионата заедно с Левски и Литекс. Това не е изненада за никой. Но като всеки един отбор в българския шампионат има както своите силни, така и слаби страни. Надявам се да играем със самочувствие и да се възползваме от техните слаби страни”, коментира „червените” Херо.

„Аз по принцип съм човек-максималист, който търси победата във всеки един двубой. Естествено, че ЦСКА е фаворитът в този двубой, не крия това. Те разполагат с по-добър потенциал от нас към този момент. Но във футбола понякога се получават изненади, и ние ще се опитаме да я направим утре”, изяви оптимизъм специалистът.

„Все още не сме окомплектовани напълно. Това не го казвам като оправдание. По различни причини не успяхме да картотекираме няколко човека. Селекцията ни все още не е завършен процес, най-вече защото я стартирахме на доста късен етап. Освободихме се от почти всички чужденци и де факто правим нов отбор, защото основата на този от миналата година бе съставена основно от тях. Със сигурност ще ни трябва определено време”, каза още наставникът на „акулите”.

„Не мога да Ви кажа, кой ще ни даде това време – шефовете или феновете. Аз работя и се опитвам да изградя този отбор. Много пъти съм казвал, че никой не е венчан за отбора, в който работи. Аз не правя изключение”, добави Димитър Димитров.

„Не очаквам по-различно посрещане на стадион „Българска армия” в сравнение с предишните ми гостувания там. Явно съм някакъв дразнител за феновете на ЦСКА. Тяхна работа си е да определят отношението си към всеки. Аз не мисля да ги провокирам с нищо”, категоричен бе Херо.

„Почти цял полусезон Черноморец не бе записвал победа в Бургас, заради което имаше известно напрежение в отбора. Бяхме по-добрия отбор от Калиакра, но определено искам да вдигаме нивото още. Не мога еднозначно да кажа къде ще е Черноморец в края на сезона, защото все още не сме завършили селекцията си. Но се надявам да сме в челото”, завърши бившият национален селекционер.