Президентът на руския Амкар (Перм) Валерий Чупраков обяви пред вестник Спорт Експрес, че името на новия старши треньор на тима ще стане ясно до края на следващата седмица. Първоначалният срок беше до края на тази, но заради многото кандидатури, които са постъпили в клуба, е решено срокът да бъде удължен с още 7 дни.

От първоначалните 10 кандидати за вакантния пост, са останали четирима, а сред актуалните е и българският специалист Димитър Димитров-Херо, каза още Чупраков. Именно от тези четирима души ще бъде избран и наследника на напусналия Миодраг Божович.

„От десетимата претенденти останаха четирима. Със Сергей Подпалий и българина Димитър Димитров ние вече обсъдихме всичко, украинският специалист Александър Севидов пристига в Перм днес за разговори, а към чеха Душан Ухрин-младши е отправена покана, на която ние чакаме отговор. И след като всички преговори приключат, ще бъдат представени резултатите от тях на управата на клуба, която ще определи и името на новия старши треньор на Амкар”, казва още президентът на клуба от Урал.

През последните две години и половина Димитър Димитров – Херо водеше Черноморец и успя най-напред да го върне в А група, а след това и да го класира за участие в турнира УЕФА-Интертото.