Старши треньорът на Черноморец Бургас Димитър Димитров-Херо бе разочарован от загубата с 1:6 от Ботев Пд. Специалистът заяви, че за жалост това е нивото на бургазлии в момента, като допълни, че в последните години „акулите“ само са разграждали.

„Това ни е класата и нивото. Нашите проблеми са ясни за всички. Не мога да се сърдя. В последните години само разграждаме. Когато нямаш финансова стабилност, се принуждаваш да работиш по този начин. Не се притеснявам, че някои от най-добрите ни футболисти ще си тръгнат през зимата. Аз вече съм свикнал. За съществуваме по някакъв начин трябва да продаваме. Това не достойно съществуване. Ако се запази същата формация и не направим някаква селекция ще ни бъде много трудно да оцелеем“, започна Херо.

„Най-лесно е да напуснеш в такъв момент. Нещата са много трудни и тежки. Това с Илюмжинов са само приказки, до сега много такива съм чул. Ние сме единственият тим, който се самоиздържа. Не е вярно, че и аз ще си купувам акции. Ако не променим нещата, трудно ще останем в елита“, каза още Димитров.

„Днешната загуба е следствие на политиката, която водим през последните години – че се самоиздържаме с продажба на футболисти. Всеки път се разделяме с четирима-петима от най-добрите футболисти, а отбор не се гради така. Той се гради, когато успееш да задържиш най-силните си футболисти. Всичко се върши за сметка качеството на отбора. Нищо не очаквам, защото съм се наслушал на думи, но дела за съжаление не виждам.“

„Не съм наясно какво е състоянието на Янко Георгиев. Не успях да разбера как се контузи, той ритна топката и падна. Не мога да кажа какво е станало“, завърши треньорът.