Бразилецът Желсон Душ Сантош – Джуниър, който се изявява като нападател, и хърватският защитник Борис Джелканович ще бъдат изпробвани от наставника на Черноморец Димитър Димитров – Херо в контролна среща утре. За съперник е избран втородивизионният Сливен, който е на втора позиция в източната секция и отстъпва единствено по голова разлика от лидера Хасково.

Мачът, който ще се състои от 18 часа на централния терен на стадион Черноморец, ще е и шанс за изява на нигерийския халф Омониго Темиле, който все още няма договор с клуба заради неизчистени взаимоотношения с бившия си клуб – руския Криля Советов.

От пресслужбата на Черноморец съобщиха, че в мача ще бъде даден шанс за изява на състезателите, които в първите три срещи от първенството на А група са били резерви или не са попадали в групата.

Заради контузии в игра няма да се появят Стефан Трайков, Траян Дянков и Николай Николов. Междувременно се разбра, че вратарят Янко Георгиев ще свали предпазната шина от дясната си ръка в първите дни на септември. След кратко раздвижване се очаква той да застане под седемметровата рамка отново в края на същия месец. Колегата му - един от основните конкуренти за вратарския пост -

Иван Чворович пък, очаква да получи работна виза до края на седмицата и по този начин да бъде на разположение на треньорския щаб още за следващия шампионатен двубой с Пирин /Благоевград/. Срещата е в събота от 19 часа на стадион Лазур и ще се проведе на електрическо осветление.