Централният нападател Елтон си тръгна вчера от лагера на Черноморец във Велинград. Причината е несъответствие във финансовите параметри на неговите мениджъри и ръководството на Черноморец за преминаването на играча в бургаския клуб. Въпреки голямото си желание да остане в отбора и одобрението от страна на старши треньора Димитър Димитров, той бе освободен от лагера и ще си търси друг отбор.

Седмицата за футболистите от Бургас започна със много сериозно натоварване на стадиона във Велинград. Те пробягаха три серии в различно темпо, в рамките на 45 минути. След тренировката играчите разпуснаха в минералния басейн на хотел „Камена”. По-късно днес предстои занимание с топка на стадиона в Ракитово.

От групата футболисти на облекчен режим тренираха трима – Стамен Ангелов, който получи контузия в коляното по време на двустранната игра миналия четвъртък, Луиш Пинто и Нелсон, които също се подготвяха самостоятелно, поради мускулни разтежения.

От днес наравно с останалите си съотборници тренират Ванчо Траянов, Николай Николов и Иван Цанков, които до сега въртяха обиколки около терена, поради травми. Прегледът в края на седмицата показа, че те са напълно възстановени и могат да се включат пълноценно в заниманията.

Все още не е започнал тренировки централният нападател Венцислав Иванов, който се оплаква от болки в ахилеса на десния крак. В предстоящата първа контролна среща с тима на Марица (Пловдив) под въпрос остава участието на Пинто и Нелсон, а Ангелов и Иванов със сигурност пропускат двубоя.

С отбора тренировки започна португалският централен защитник Нуно Кореа, който вчера тренира индивидуално. Под ръководството на кондиционния специалист Детелин Маслов още в почивния ден Кореа направи двучасов крос на специално трасе около хотела, където са настанени бургаските футболисти. Първите впечатления от играча дошъл на проби са, че той има да наваксва в подготовката и ще му трябва поне седмица, за да догони останалите в отбора. Кореа за последно е играл в португалската втора дивизия, а преди това във втория отбор на “Бенфика” и швейцарския Лозана. Футболистът е на 25 години и е висок е 183 см.

Намеренията на старши треньора Димитър Димитров са да изпробва футболиста в предстоящите контроли със Светкавица (Търговище) тази събота и „Локомотив” Пловдив на 18-ти юли, преди да вземе решение дали да започнат разговори за привличането на Кореа в отбора на Черноморец.