В последния мач от есенния полусезон в А група Черноморец Бургас победи с 2:0 Литекс и по този начин „акулите” ще зимуват на 6-о място с 24 точки, докато Литекс е на 7-а позиция с 23.

Домакините започнаха по-активно мача и Марсио създаде няколко опасни положения пред вратаря на гостите Тодоров, но той се намеси авторитетно.

В 9-та минута Кръстев стреля опасно с глава, но стражът на „оранжевите” се намеси решително и изби топката в ъглов удар.

След 120 секунди вратарят на Литекс Тодор Тодоров получи контузия и на полувремето бе сменен от резервата Илия Николов.

Все пак Черноморец успя да поведе с 1:0 в 16-та минута, когато Марсио подаде на Пламен Крумов, който взаимодейства с Дяков и той отбеляза първото попадение в срещата.

Постепенно Литекс натисна Черноморец в неговата половина и в 34-та минута Янкович центрира опасно в наказателното поле на домакините, но Стоянов изби топката преди Бето да играе с нея.

Три минути преди края на първото полувреме Антон Генов даде дузпа за ловчанлии за нарушение на Кръстев срещу футболист на гостите. Наказателният удар бе изпълнен от Ивелин Попов, но ударът му бе спасен от вратаря на домакините Стоянов.

В 52-та минута Пламен Крумов се откъсна от защитниците на Литекс и отбелязва втория гол в срещата. Нападателят на бургазлии се самоконтузи и малко по-късно бе сменен от Емил Тодоров - Зелето.

След като се появи в игра Зелето се сби с бразилския футболист на гостите Уелингтом и двамата бяха изгонени в 72-та минута с директни червени картони от съдията Антон Генов.

До края на мача Литекс се опита да отбележи почетно попадение в срещата, но сериозни пропуски направи Бето, като най-фрапантният бе във втората минута от даденото от съдията шестминутно продължение, когато бразилецът не успя да прати топката в мрежата на домакините от 8 метра на празна врата.