Старши треньорът на Черноморец Димитър Димитров – Херо каза пред Гонг, че приоритет за него е да води отбор в чужбина. Специалистът сподели, че има оферти от няколко европейски клуба и не се очаква да има проблеми с напускането на тима от Бургас.

„Аз съм обявил пред ръководството на Черноморец, че имам желание за трансфер в чужбина. Ако получа изгодна оферта, няма да имам спънки”, каза Херо.

Треньорът обяви, че има оферти и от български отбори, но не иска да споменава имена. Димитров сподели, че заминаването му извън граница е приоритет, а една от причините е корупцията и слабото съдийство в родното първенство.

„След като влязохме в А група, нашият отбор беше един от потърпевшите от слабото съдийство във всеки един двубой”, добави Херо.

„Нещата няма да се променят в това отношение през следващия сезон, но ще трябва да се въоръжа с търпение и мотивация, ако остана”, допълни треньора.

Димитров каза, че целите му в Черноморец ще са високи, но въпреки това смята, че е по-важно да се изгради добър отбор, а резултатите ще дойдат сами.

Селекцията на тима от Бургас ще е предимно от футболисти от Б група и чужбина, защото отборите от елита на България искат твърде високи суми.