Старши-треньорът на Черноморец Димитър Димитров-Херо сподели, че е песимист за бъдещето както на българския футбол, така и на родните съдии.

Наставникът бе поканен от ТВ7 да коментира притеснителни видеокадри, заснети след гостуването на неговия тим на Лудогорец през миналия шампионат. Мачът приключи с победа 3:1 за домакините, а специалистът бе изгонен скандално от съдията на мача Стефан Спасов.

Видеозаписът пък показа, че след приключването на срещата реферът е вечерял заедно с хора от разградския клуб.

„Помня с детайли този мач, разбира се. Мисля, че този съдия бе назначен нарочно в този двубой. Неговата първа задача бе да ме изгони“, заяви Херо.

„Как ще е нормално да разговаря с хора от Лудогорец, как ще е нормално? Българският съдия е нещо гадно, мръсно и поръчково. Всичко става със съгласието на Съдийската комисия и БФС. Ако искат, съдиите могат да бъдат принципни, но... За голямо съжаление съм песимист за бъдещото на българския футбол и съдийството от нас.“

„Не съм правил такива вечери и съм горд от това нещо. Мога да погледна всеки рефер в очите. Какво правят те, си е тяхна работа. Нормално ли е 52 мача да няма отсъдена дузпа срещу Лудогорец?“, риторично запита Димитров.