Бърнард Хейгън и Даниел Моралес ще пропуснат домакинството на Локомотив Пд срещу столичните „железничари” в неделя. Това разкри Ясен Петров, който гостува в програмата „Дарик кафе”. Хейгън все още не е възстановен от контузията си в глезена и със сигурност отпада за мача, докато Моралес е получил болки в оперираното коляно и въпреки усилията на лекарския щаб е възможно и той остане извън състава.

Пловдивския Джанини говори както за предстото дерби така и за впечатленията си от поготовката и състоянието на своите възпитаници. „Настроението в отбора е доста добро, напуснаха ни доста футболисти, но сега младите имат отличен шанс за изява”, заяви наставника.

„Доволен съм от физическото състояние на футболистите има обаче доста неща за изчистване по отношение на играта ни. Стилът на игра ще продължава да се изгражда и през пролетта. Взехме доста млади състезатели, които имат качества и желание да играят за Локомотив, а това е най-важното. Засилихме конкуренцията на доста постове и смятам, че ще има борба дори за влизане в групата от 18 състезатели за официалните срещи. Мисля, че най-силното ни оръжие трябва да бъде колектива”, каза още Петров.

Той даде мнението си и за преотстъпените от ЦСКА – Сакалиев, Бранеков и Иванов:

„В момента и тримата искат да носят „черно-бялата” фланелка, което е основната причина да са при нас. И друг път съм казвал, че искам да работя с футболисти, желаещи да играят при нас. Разбира се мислим и за момента, в който те ще се завърнат в ЦСКА, но мисля, че ще намерим начин да компенсираме липсата им”, завърши треньорът на „чернсо-белите”.