Литекс и Хамбургер се споразумяха да разменят домакинствата си. Новината бе потвърдена от ръководствата на двата отбора.

Първият мач от първия кръг на турнира за Купата на УЕФА ще се играе на 18-и септември на Градския стадион в Ловеч, а не както бе обявено предварително - на 20 септември в Хамбург. Двубоят ще започна в 19 часа българско време, за да не се засича със срещите от Шампионската лига. На 4-и октомври „оранжевите” гостуват на „HSH Nordbank Arena” в северния германски град. Рокадата е сигурна, като остава да се оформят последните документи.

Ръководителите на тима от северния германски град опитаха да направят тази промяна още при изтеглянето на жребия на 31-и август. Тогава обаче шефовете на тима от Ловеч отказаха.

Тъй като Хамбургер поиска промяната, от ръководството на клуба ще трябва да преведат сериозна сума пари на сметката на ловешкия тим. Причината за желанието на отбора от Бундеслигата е от финансов характер. Тъй като и другите четири представители на Германия в УЕФА – Байерн, Байер Леверкузен и Нюрнберг са също домакини, за мача на Хамбургер не остава изгоден час, в който само тяхната среща да се предава по телевизията.

Очаква се след промяната на домакинствата интересът към двубоя в града на Покрития мост да бъде още по-голям от страна на германските телевизии, което ще доведе до още по-големи приходи в касата на българския клуб.