Двама основни футболисти ще пропуснат домакинството на Локомотив Пловдив срещу Черно море в събота. Илами Халими страда от мускулно разтежение, докато Явор Въндев е със съмнение за футболна болест.

Старши треньорът на пловдивчани Иван Маринов заяви, че няма никакъв шанс двамата да попаднат в състава. „Всяка среща се играе, за да се спечели. За нас победата е задължителна за самочувствието на отбора” коментира Маринов. Той отрече собственикът на клуба Левент Назифоглу да е поставял ултиматум за задължителен успех срещу варненци. „Един такъв ултиматум може само да доведе до отрицателна нагласа във футболистите” заяви Маринов.

Масларя иронизира Съдийската комисия на БФС за наказанието от 2 мача, което отнесе за обида на длъжностно лице в двубоя срещу Левски.

„Извинявам се на съдийската комисия, че не съм в час с новите разпоредби, след като за игра с глава в наказателното поле се свири дузпа и аз реагирам спрямо това нещо и ме наказват значи са се справили” заяви Маринов.

Наставникът на „смърфовете” заяви, че наказанието няма да бъде обжалвано. „За втори път ни се случва съдийската комисия да ни се извинява. Първия път беше през пролетта за мача с Локомотив София, който го свири именно Станислав Тодоров. Аз смятам, че от извинения няма полза, а трябва всеки да си върши работата както трябва” допълни кюстендилецът.