Полузащитникът на френския клуб Евиан Тонон Гаяр Никола Фарина е отказал оферта на Литекс, за да играе във Втора Бундеслига, съобщава вестник Льо Дофин. Фарина, който е на 25 години, играе като дясно крило или офанзивен полузащитник.

От клуба коментираха пред изданието, че той бил потърсен най-напред от българския шампион Литекс, но предпочел предложението на Енерги Котбус- средняшки отбор във Втора Бундеслига. Българският нападател Димитър Рангелов в момента игра през този сезон за Енерги.

Фарина е продукт на прочутата футболна Академия на Метц, играе за Евиан Тонон Гаяр от 2009-а година. През този сезон той има 14 мача, не е отбелязал гол и не е направил асистенция. Общо за Евиан преди промоцията в Лига 1 е изиграл 49 мача и е вкарал 6 гола.

В същия отбор играе и бившия халф на "оранжевите" Алексис Бертен. Иначе Евиан има най-голямата група от играчи с договори във френската Лига- 29 човека. Поради тази причина ръководството е взело решение да се раздели с някои от играчите. Един от тези футболисти е високият 168 сантиметра Фарина.