Президентът на Беласица Костадин Хаджииванов заяви след загубата като домакин от Славия с 1:2, че съдийството на Николай Йорданов е една от причините тимът му да загуби от столичани. Той допълни, че утре клубът ще подаде жалба срещу рефера.

Въпросният рефер ръководи и предишния мач на петричани срещу Славия и тогава от Беласица отново пуснаха жалба срещу Йорданов, след което той беше наказан.

„Тези съдии са едни мишки. Пускаме жалба, пускаме и декларация до Българския футболен съюз и до всички клубове, за да искаме оставката на „полковника””, заяви Хаджииванов, визирайки шефа на съдийската комисия Борислав Александров.

„Като не може да се справи и казва, че разполага с тези съдии, никой не го е бил по главата да става шеф на съдийската комисия. Като не може да се справи да се маха от там”, каза още босът на петричани.

Хаджииванов също призна, че отборът на Беласица е играл твърде слабо.

„Иначе и ние играхме слабо през второто полувреме и това е другата причина да загубим мача, но с такива съдии футбол не може да се играе. И Славия няма да спечели нищо от него, защото днес им помага, но ще дойде мач срещи Левски и ЦСКА и тогава ще им отреже главата. Така, че генерална смяна трябва да има в това отношение в българския футбол”, допълни Костадин Хаджииванов.

От щаба на Славия запазиха мълчание относно главния рефер на двубоя, въпреки че на няколко пъти бурно протестираха срещу отсъжданията на страничния съдия.

„Показахме характер. Хубавото е, че обърнахме мача. Жалко за бившия ми тим, който беше много силен отбор преди време, но сега се намира на последно място в класирането. Беласица не заслужава да се намира там. Играят добър футбол, както с Локомотив, така и днес, но такава е ситуацията”, коментира пък от своя страна наставникът на „белите” Стевица Кузмановски.

„Доволен съм, че днес спечелихме, защото е много трудно когато губиш на чужд терен да обърнеш мача”, допълни наставникът на Славия.